百年教学网欢迎您!
| 网站首页 | 论文 | 竞赛 | 课件 | 试题 | 教案 | 范文 | 中考高考 | 学习方法 | 图文欣赏 | 专题专栏 | 教学反思 | 生活百科 |
您现在的位置: 百年教学网 >> 英语阅读 >> 中考阅读理解 >> 正文
Once there was a man traveling in a faraway village. As he was passing .....中考英语阅读解析           ★★★
Once there was a man traveling in a faraway village. As he was passing .....中考英语阅读解析
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2018/9/25 16:41:09

Once there was a man traveling in a faraway village. As he was passing the elephants, he stopped at once. He found that these huge elephants were being held by only a small rope tied to their front legs. No chains, no cages. It was clear that the elephants could, at any time, break away from their ropes but for some reason, they did not.
He saw a trainer nearby and asked why these animals just stood there and didn’t try to get away. “Well,” the trainer said, “when they were very young and much smaller, we used the same size rope to tie them and, at that age, it was enough to hold them. As they grow up, they still believe they cannot break away. They believe the rope can hold them, so they never try to break free.”
How could it be? These animals could at any time break free from their ropes. But because they were always stuck right where they were, they believed they couldn’t.
Just like the elephants, how many of us go through life believing that we cannot do something, just because we failed in it once before?
     ▲    . We should never give up the struggle (斗争) in life.
52.The elephants were being held by ________.
A. a small rope  B. a big chain  C. a long line   D. a piece of cloth
53.The man felt ________ after he heard what the trainer said.
 A. excited   B. surprised  C. angry    D. nervous
54.The elephants never tried to break free from the ropes because ________.
A. they liked their living places   B. they were too old to do it
C. they thought they could not   D. they got on well with the trainer
55.In the last paragraph which of the following can be put in    ▲   ?  
 A. Failure is part of learning
B. We should be different from others
C. Helping animals is helping ourselves
D. Traveling always makes people relaxed
56.What is the best title for this passage?
 A. A Pleasant Trip      B. A Bad Trainer
C. Elephant Training     D. The Elephant Rope
Passage 1:52-56 ABCAD          


文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通文章Once there was a man traveling in a faraway …
    普通文章Nowadays, the food that you buy comes from m…
    普通文章France is well known for its fine art, tasty…
    普通文章Depending on yourself Growing up is not alwa…
    普通文章After-school Activities Are you interested i…
    普通文章As a well-known Chinese TV hostess, Dong Qin…
    普通文章Education is very close in my heart. My fath…
    普通文章Our children grew up on peanut butter (花生酱…
    普通文章You may know the English letters A, B and C.…
    普通文章Stories and Art of Chinese Fans.....中考英语…
    相关文章
    Nowadays, the food that you buy comes from man…
    France is well known for its fine art, tasty f…
    Depending on yourself Growing up is not always…
    After-school Activities Are you interested in …
    As a well-known Chinese TV hostess, Dong Qing …
    Education is very close in my heart. My father…
    Our children grew up on peanut butter (花生酱)…
    You may know the English letters A, B and C. B…
    Stories and Art of Chinese Fans.....中考英语阅…
    If you want to be successful, you should learn…
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |