百年教学网欢迎您!
| 网站首页 | 论文 | 竞赛 | 课件 | 试题 | 教案 | 范文 | 中考高考 | 学习方法 | 图文欣赏 | 专题专栏 | 教学反思 | 生活百科 |
您现在的位置: 百年教学网 >> 英语阅读 >> 中考阅读理解 >> 正文
Tony never eats fish. This is not because he is allergic(过敏) to fish........中考英语阅读解析           ★★★
Tony never eats fish. This is not because he is allergic(过敏) to fish........中考英语阅读解析
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2018/9/12 16:00:22

Tony never eats fish. This is not because he is allergic(过敏) to fish as food. He simply does not like the taste of it. You may not think this quite surprising, until I tell you that he has been a fisherman of one kind or another for most of his life.
At first, fishing was just a hobby. He used to sit on the river bank with his fishing rod(鱼竿) in his hand, waiting to feel the pull on the line. It meant a fish was trying to get the food from the hook(鱼钩). He wound(收回) the line as soon as possible and took the hook from the fish’s mouth, recorded its size in a notebook, then threw it back into the water.
Later, he used to go to sea on his friend’s fishing boat. Instead of throwing back the fish they caught, his friend took them home, where his wife cooked them or put them in the fridge for future meals.
Finally, Tony took a job on a large fishing boat. In their huge nets, they caught many fish at a time. Every time Tony found some small fish in the nets, he would say to himself: “How poor you are!” Again, Tony threw the small fish back into the sea.
26. Why does Tony never eat fish? Because __________.
A. he has been a fisherman for most of his life
B. he doesn’t like the taste of fish
C. he does not eat fish or meat
D. he would have a stomachache after having fish
27. He used to sit by the river, _________.
A. waiting for the fish to eat the food from the hook
B. listening to soft music and waiting for his friend
C. waiting for his friend to talk about their dreams
D. sitting around and doing nothing
28. What did Tony do after he got fish from the river?
A. He brought it back home and cooked it.
B. He sent it to his friend’s home.
C. He took a photo of the fish and posted it onlines.
D. He threw it back into the river.
29. Tony’s friend took the fish home and _______.
A. he could enjoy the harevsest with Tony
B. he wrote down the size of the fish in a notebook
C. he cooked and shared them with Tony together
D. his wife cooked them or prepared them for future meals
30. From the passage, we know that _________.
A. Tony never changed his job
B. Tony didn’t get along well with his friend
C. Tony is a kind of fisherman
D. Tony caught few fish at a time
【答案】26. B    27. A    28. D    29. D    30. C
【解析】
短文大意:这是一篇记叙文,文章主要讲述了作为渔业工作者的托尼喜欢钓鱼却不喜欢吃鱼的故事。
【26题详解】
题意:托尼为什么从来不吃鱼?因为      。考查细节理解题。根据He simply does not like the taste of it. 他不喜欢鱼的味道,可知选B。
【27题详解】
题意:他过去常坐在河边      。考查细节理解题。根据He used to sit on the river bank with his fishing rod in his hand, waiting to feel the pull on the line. 他等着感觉到绳子的拉力,可知是等待鱼儿从钩子上吃食物,故选A。
【28题详解】
题意:托尼从河里捞到鱼后做了什么?考查细节理解题。根据He wound the line as soon as possible and took the hook from the fish’s mouth, recorded its size in a notebook, then threw it back into the water.他记下鱼的大小后再扔回水里,可知选D。
【29题详解】
题意:托尼的朋友把鱼带回家      。考查细节理解题。根据his friend took them home, where his wife cooked them or put them in the fridge for future meals.,可知朋友们带回家做鱼吃或放进冰箱里,故选D。
【30题详解】
题意:从这篇文章中,我们了解到      。考查细节理解题。A. Tony never changed his job托尼从未改变他的工作;B. Tony didn’t get along well with his friend托尼和他的朋友相处不好;C. Tony is a kind of fisherman托尼是一个渔夫;D. Tony caught few fish at a time托尼一次钓不到几条鱼。根据短文内容,结合第一段he has been a fisherman of one kind or another for most of his life.,可知本文讲述的是渔夫托尼钓鱼的故事,故选C。


文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通文章Tony never eats fish. This is not because he…
    普通文章The first Chinese actor captured (征服) the …
    普通文章Do you ever wish you were as thin as a model…
    普通文章A: Hi,Peter, how long have you been in China…
    普通文章Research show that successful learners have …
    普通文章Last Sunday, I take part in the “Earth Prot…
    普通文章Bike-sharing is a new choice for short journ…
    普通文章Name Personal information......安徽省2018年中…
    普通文章A lot of people drink bottled water in the w…
    普通文章Recently we did a survey of students' dr…
    相关文章
    The first Chinese actor captured (征服) the he…
    Do you ever wish you were as thin as a model(模…
    Bike-sharing is a new choice for short journey…
    Name Personal information......安徽省2018年中考…
    A lot of people drink bottled water in the wor…
    Recently we did a survey of students' drea…
    Gardening is popular in many parts of the worl…
    Scientists in Britain and the United States ha…
    China’s national anthem,March of the Voluntee…
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |