百年教学网欢迎您!
| 网站首页 | 论文 | 竞赛 | 课件 | 试题 | 教案 | 范文 | 中考高考 | 学习方法 | 图文欣赏 | 专题专栏 | 教学反思 | 生活百科 |
您现在的位置: 百年教学网 >> 试题 >> 英语 >> 高中英语 >> 正文
Fifty Japanese graduates decided to gamble with their job opportunities ……阅读理解及答案解析           ★★★
Fifty Japanese graduates decided to gamble with their job opportunities ……阅读理解及答案解析
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2017/8/24

    Fifty Japanese graduates decided to gamble with their job opportunities at a mahjongtournament set up by interviewers looking for a different way to choose interviewees.  Held ina crammed mahjong outlet in downtown Tokyo, competitors competed against each other onFriday to gain the chance to face interviewers from six companies in the fitness, education,technology and real estate sectors.
"Mahjong is a very strategic game, so I think people who are good at it would be good atmarketing.This is a new approach and I find it really interesting," candidate TomokoHasegawa, who desired to become a designer, told Reuters.
Mahjong, which originated in China, is similar to a western card game, and players inJapan said the game required skill, strategy, calculation and a degree of chance.
     Organizers said the tournaments began in 2012 and had gained popularity, mostly amongmale students, and also with hirers, who said the game revealed more about the candidatesthan just long pages of resumes(简历).
     On Friday, eight students advanced to the next round of the selection process. Betweenfive and ten students are hired by participating companies every year, organizers said.
29. What did hirers mainly want to express in Para. 4?
      A. The rules of the game.
      B. The qualifications of the candidates.
      C. The functions of the tournaments.
      D. The advantages of long pages of resumes.
30. What is Tomoko Hasegawa's attitude toward mahjong?
      A. A very popular activity.
      B. A competition to win jobs.
      C. A risk of gaining or losing money.
      D. A game related to a set of plans.
31. Why was the mahjong tournament set up?
      A. For employers to pick out interviewees.
      B. To promote the game of mahjong in Japan.
      C. For college students to show their special talents.
      D. To improve employees' skills and working ability.


参考答案:29.C语句大意题。根据句子意思”比起只是很长页面的简历来说,这个比赛揭示了更多有关候选人的情况”,可知雇佣者表达了麻将比赛的作用。
30.D推理判断题。根据第二段第一句话:”Mahjong is a very strategic game可知答案。
31.A  事实判断题。根据第一段:…set up by interviewers looking for a different way to choose interviewees可知答案。

 



文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通文章When I was a university student, I   61  (at
    普通文章It’s common in America for people to belong
    普通文章Are human beings born equal? ……语法填空及答
    普通文章Hundreds of people have formed impressions …
    普通文章Music can make us feel happy or peaceful, …
    普通文章People are always asking what the most i mpo
    普通文章Halloween is a holiday full of tricks and tr
    普通文章A guiding principle for master cellist Yo-Yo
    普通文章Everybody is a genius. But if you judge a fi
    普通文章Nature has its creations of wildlife, humank
    相关文章
    When I was a university student, I   61  (attr
    It’s common in America for people to belong t
    Are human beings born equal? ……语法填空及答案
    Hundreds of people have formed impressions ……
    Music can make us feel happy or peaceful, ……
    People are always asking what the most i mport
    Halloween is a holiday full of tricks and trea
    A guiding principle for master cellist Yo-Yo M
    Everybody is a genius. But if you judge a fish
    Nature has its creations of wildlife, humankin
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |