It was the men's skating finals of the Winter Olympics when I was 16. Someday I'd be inthe Olympics. In fact, it was my dream.
That night I lay on our living room floor excitedly watching the battle between theBrians: American Brian Boitano facing Brian Orser in Canada. Both of them had been worldchampions. Both of them deserved to win. Naturally I was for Brian Boitano,a northernCalifornian like me. We had skated on the same ice. I held my breath in amazement. Boitanoperformed successfully. The gold medal! I jumped in the air when his score went up.
But what happened next is what I'll never forget. Brian Boitano sat in front of the camerawith his coach, surrounded by a group of journalists. He was talking about his career and hismedal, talking to the whole world. A terrible sinking feeling went through me. I could neverbe in the Olympics, I thought. I could not talk in public like that. Just the idea of a pressconference terrified me.
I loved skating partly because I didn't have to talk. I could express myself with my jumpsand dances better. I didn't have to stand up and give a speech like some teachers expected. Icould feel the blood rush to my face if I thought a teacher was going to call me. I stared at myshoes. I was sure I'd make a fool of myself.
The next day l was at the rink（溜冰场）as usual. I was practising a combination of jumpsthat had once seemed impossible. 1 worked very hard the next few years - on the ice andespecially off. After journalists talked to me and although my heart pounded every time Ispoke to them, I got to know them. They became familiar faces. And they got to know me.So when my big moment came four years after Brian's, I was ready.
Sometimes I think my biggest accomplishment was not winning the gold but talking to thepress afterwards. When you do the thing you fear most, you put an end to fear.
Fear can stop you dead in your tracks. Fear can kill a dream. What are you afraid of?What scares you more than anyt hing else? This year, walk right up to it and conquer it, stepby step.
21. What information can we get from the second paragraph?
A. The author lived a hard life.
B. The author comes from Canada.
C. The author once skated with Orser.
D. The author wished Boitano to win the match.
22. What is one of the reasons why the author liked skating according to the passage?
A. She could build up her body to be healthier.
B. It could help her to get closer to her idol.
C. She could better express herself with body language.
D. The possibility of her being a world champion was great.
23. What the author felt the most satisfied with is that ____________．
A. she lived up to her coach's expectations
B. she became a world champion as planned
C. she managed to overcome her inner fear eventually
D. she handled the balance between her career and life
24. What does the author mainly want to tell us?
A. Face a fear bravely. B.Practice makes perfect.
C. Bad times make a good man. D.Failure is the mother of success.
参考答案：21.D 推理判断题。根据第二段：Naturally l was for Brian Boitano, a northern Californian like me可得答案。
22.C 推理判断题。根据第四段：I loved skating partly because I didn't have to talk. I could express myself
with my jumps and dances better可知答案。
23.C 细节理解题。根据倒数第二段：Sometimes I think my biggest accomplishment was not winning the gold but talking to the press afterwards可得答案。
24.A事实判断题。根据全文尤其是最后一段：Fear can stop you dead in your track. Fear can kill a dream和 …walk right up to it and conquer it，step by step可知答案。